Tarieven & Huurvoorwaarden

Hier vindt u alle informatie omtrent het huren, vertonen en verzenden van werken uit onze collectie. Wilt u direct iemand van LIMA spreken, neem dan contact met ons op per email.

Dragers, Tarieven en huurvoorwaarden

The works in the LIMA collection are rented for display on several formats. MPEG2, DVD, Blue Ray, HD and Digital Betacam  (PAL) are the standard formats. Other formats and systems are possible, such as NTSC, but for these LIMA charges additional production costs based on the length of the work. All customers must sign the LIMA License Agreement in order to receive temporary screening rights. 

De werken uit de collectie van LIMA zijn te huur voor vertoning op verschillende formaten. MPEG2, DVD, HD en Betacam SP (PAL) zijn de standaarden. Ook andere formaten en NTSC zijn mogelijk, maar hier voor rekent LIMA extra productiekosten, gebaseerd op de lengte van het werk. Alle klanten moeten de LIMA Licensie Overeenkomst ondertekenen om de tijdelijke vertoningrechten van de werken te verkrijgen.

Tarieven voor enkele vertoning van single-channel videowerken (screening)

 • Eén vertoning
 • < 15min – € 50,-
 • < 30min – € 75-
 • < 60min – € 100,-
 • > 60min – € 150,-
 • Vervolgvertoning € 25,- per titel
 • Spoedbestellingen 50% extra op de prijs

Tarieven voor tentoonstellingen van single-channel videowerken
Voor een tentoonstelling gelden de volgende bedragen:

 • Loop – € 150,- per titel 
 • 1 - 3 dagen – € 150,-
 • 1 week – € 250,-
 • 1 maand – € 500,-
 • elke volgende maand – € 250,- extra

Vertoning van installaties

Voor het tentoonstellen van installaties bestaan geen standaard tarieven. Neem contact met ons op voor informatie over vertoningstarieven, apparatuur, ruimtelijke condities, opbouw en vervoer van installaties. 
Voor educatieve doeleinden kunnen werken uit de collectie van LIMA ook worden gehuurd voor online vertoning. In dat geval worden de werken voor de afgesproken periode via onze online catalogus beschikbaar gesteld.

Verzending

Fysieke dragers
De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 5,- per kunstwerk. Internationale verzendbedragen zijn afhankelijk van gewicht en de transporteur. Bij gebruik van een koerier service worden de geldende prijzen in rekening gebracht. Internationale verzendafspraken worden vastgesteld bij bevestiging van de bestelling. De klant is verantwoordelijk voor alle extra verzendkosten, zoals luchtvracht en douanekosten voor internationale verzendingen, en de extra kosten voor spoedverzendingen bij late bestellingen.
 

Digitale bestanden
LIMA kan op verschillende manieren digitale files verzenden. 

< 5 GB: via onze FTP-server of WeTransfer-kanaal.

> 5 GB: via een externe HD. Het heeft onze voorkeur dat u ons zelf een HD stuurt.
 

Retourneren werken
De werken moeten onmiddellijk na de geplande vertoningsdatum worden geretourneerd, met poststempel gedateerd binnen een week na de vertoning. De klant is verantwoordelijk voor de verzendkosten.
 

Afbeeldingen, teksten en promotiemateriaal
Stills zijn alleen digitaal beschikbaar (jpg en tiff). Geef uw verzoek ruim op tijd voor uw deadlines door. Korte tekstbeschrijvingen van de werken zijn beschikbaar in de online catalogus van LIMA. Deze teksten kunnen (ook in geredigeerde en gewijzigde vorm) gebruikt worden voor promotiemateriaal, aankondigingen en dergelijke.

Wij ontvangen graag promotiemateriaal, programma-overzichten, recensies of publieksreacties van de vertoningen. Wij stellen het op prijs als LIMA als distributeur op uw drukwerk wordt vermeld.

 

Betaling

Nadat LIMA uw vertoningsverzoek heeft ontvangen, wordt er een rekening verstuurd. De werken kunnen niet worden vertoond voordat de betaling is ontvangen. Het rekeningnummer moet op de overboeking vermeld worden. Voor bestellingen buiten Nederland moet een gescande kopie van de betaling worden gestuurd, om vertraging te voorkomen. De verwerking van internationale betalingen neemt bij de bank namelijk meer tijd in beslag.

Aankoop

De meeste werken uit de collectie zijn te koop op DVD voor educatieve doeleinden (intern gebruik in bibliotheken). Dit kost € 250,- .
Sommige kunstwerken uit de collectie zijn beschikbaar voor verkoop met expositierechten, voor museums en galeries. De prijzen hiervan verschillen per werk.

Neem voor meer informatie contact met ons op