LIMA stage 2018

LIMA
01/05/2018
Blog post

Stagiair(e) Communicatie & productie.
(3-6 maanden, 24 uur per week)

Ben jij een student media, erfgoed of kunstgeschiedenis en ben je op zoek naar ervaring in een gespecialiseerde culturele instelling? Wil je al doende meer leren over mediakunst? Dat zijn wij op zoek naar jou!

LIMA is Nederlands belangrijkste platform voor mediakunst. We zetten ons in voor videokunst, digitale kunst en performancekunst door middel van distributie, onderzoek en conservering. Daarbij werken we internationaal samen met gerenommeerde musea, makers, podia en universiteiten. Onze eigen collectie, met onder andere werken van Marina Abramovic, Jan Fabre, Guido van der Werve, Constant Dullaart en Melanie Bonajo wordt wereldwijd vertoond.

Je rol
Tijdens deze stage is je belangrijkste taak om LIMA te ondersteunen in haar communicatie. Je speelt, samen met de communicatiemedewerker en communicatiestrateeg, een rol in het professionaliseren van LIMA’s communicatie uitingen, kanalen en PR. Samen zoeken we naar de beste manier om kunstliefhebbers, curatoren, conservatoren, kunstenaars en key players te bereiken en te interesseren voor de verschillende programma’s van LIMA. Jij hebt hierin een uitvoerende rol. Doordat LIMA een kleine organisatie is kom je in aanraking met alle soorten van communicatie die horen bij een professionele kunstinstelling. Je schrijft over het werk dat LIMA doet, voor nieuwsbrieven, de website en social media. Denk daarbij aan bijvoorbeeld verslagleggingen, interviews of biografieën van kunstenaars.

Over de stage
De stage duurt minimaal drie maanden, voor drie dagen per week. We kunnen geen vergoeding bieden voor de stage. Wel bieden we een inspirerende leeromgeving; je werkt letterlijk tussen vooraanstaande media kunstwerken in ons kantoor in LAB111. Daarbij krijg je veel, lunch, koffie en toegang tot alle LIMA evenementen.

Wij zoeken een enthousiaste stagiair(e) met:
+ Zeer goede schrijfvaardigheden
+ Goede communicatieve vaardigheden
+ WO/HBO werk en denkniveau
+ Een achtergrond in (media)kunst
+ Een brede belangstelling voor de culturele sector + Nauwkeurigheid

Wij bieden:
+ Een informele werksfeer
+ Een goede kennismaking met het reilen en zeilen in de cultuursector
+ Toegang tot een gespecialiseerd netwerk van mediakunst professionals + Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
+ Toegang tot diverse LIMA evenementen.
+ Begeleiding door een ervaren communicatieprofessional
+ De ruimte om aan onderwijsverplichtingen in HBO of WO te voldoen

Interesse?
Ben je geïnteresseerd en wil je jezelf binnen een inspirerende en vooruitstrevende culturele organisatie ontwikkelen? Stuur dan voor een email met je motivatie, beschikbaarheid en je CV naar jurianstrik@li-ma.nl.