Vacancy Communications Internship

LI-MA is hiring a communications intern for 24 hours per week.

Over LI-MA 

LI-MA is hét instituut in Nederland dat zorg draagt voor het heden, verleden en de toekomst van mediakunst. Onze internationaal toonaangevende collectie bevat ruim drieduizend werken. Van pioniers uit de jaren 60 tot kunstenaars van nu. Variërend van videowerken van Marina Abramovic en het vroege avant-garde installatiewerk van Nan Hoover tot net art van Constant Dullaart en AI werk van Arno Coenen & Rodger Werkhoven. Het zijn deze vernieuwende kunstenaars waar het bij LI-MA om draait. Mediakunst loopt voorop in de digitale transformatie en wij faciliteren dit proces. LI-MA speelt een sleutelrol in het toekomstbestendig archiveren, conserveren en distribueren van werken uit het digitale domein. We leggen ons toe op het beheer en behoud voor meer dan vijftig collecties, waaronder het Bonnefantenmuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, De Appel en het Groninger Museum. Dit doen we ook voor kunstenaars, bedrijfscollecties en privéverzamelaars. Zo blijven deze mediakunstwerken nu en in de toekomst toegankelijk. In 2024 werkt LI-MA aan een online platform, dat in 2025 zijn vertaling vindt in een hybride ontmoetingsplek waar de mediakunst-community samenkomt.  

Bij LI-MA werkt een klein team mediakunstexperts met grote ambities. Van technici tot curatoren, archivarissen en onderzoekers. Samen zorgen we ervoor dat mediakunst meer zichtbaarheid krijgt en voor iedereen beschikbaar blijft. 

Per direct zoeken we een enthousiaste stagiair communicatie (m/v/x).

Gaat jouw hart sneller kloppen van hedendaagse kunst en digitale cultuur? Word jij enthousiast van het vertalen van LI-MA’s rijkdom aan kennis over mediakunst naar heldere en aansprekende boodschappen? Dan hebben wij een leuke plek voor jou. 

Wat ga je doen? 

Als stagiair Communicatie ben je betrokken bij de ontwikkeling van de communicatie-uitingen van LI-MA. Je leert hoe LI-MA volgens een nieuwe branding haar programma en activiteiten in aantrekkelijke boodschappen deelt met haar publiek. Ook ben je betrokken bij de mediakunst community die LI-MA in het leven roept. We stimuleren de inbreng van je eigen ideeën. Je werkt nauw samen met de communicatiemedewerker. 

 • Plaatsen en schrijven van content voor social media, volgens LI-MA’s contentkalender; 
 • Selectie en creatie van beeldmateriaal voor social media en website;
 • Monitoren van statistieken social media; 
 • Verzorgen van website content en uploaden van beeldmateriaal; 
 • Bijdragen aan het relatiebeheer.

Over jou 

 • Je volgt een relevante HBO/WO studie of bent recentelijk afgestudeerd;
 • Je hebt affiniteit met hedendaagse kunst en/ of digitale cultuur;
 • Je houdt van aanpakken, bent leergierig, creatief en precies;
 • Je kunt goed in een team werken;
 • Je hebt een heldere schrijfstijl en je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en Engels;
 • Beschikbaarheid voor een periode van 4-6 maanden. 

Wat LI-MA biedt 

Een unieke stage-ervaring met ruimte om te leren en te groeien;

Je maakt deel uit van een klein, gepassioneerd team van mediakunstexperts;

Je werkt op kantoor in gebouwencomplex LAB111, een ontmoetings- en werkplek voor creatieven en filmliefhebbers;

Je ontvangt een stagevergoeding van €370,- per maand op basis van een fulltime functie.

Interesse? 

Solliciteer direct en stuur je motivatie en cv naar Vevi van der Vliet, vevivandervliet@li-ma.nl, o.v.v. sollicitatie stage communicatie. Heb je vragen? Neem dan contact op met Gaby Wijers via e-mail gabywijers@li-ma.nl. Mocht je liever in een andere periode stage lopen bij LI-MA, dan is dat in overleg mogelijk.

Image: Documenting Digital Art (2019 - 2023)